CONSCIÈNCIA I JUSTÍCIA PRESENTA EL SEU PRIMER LLIBRE CORAL FENT CAMÍ CAP A UNA JUSTÍCIA CO.LABORATIVA

Aquest acte és fruit del marc de col.laboració entre la Societat Catalana d´Estudis Jurídics (SCEJ), filial de l´institut d´Estudis Catalans i Consciència i Justícia (CiJ).

Presidirà l´acte Josep M. Vilajosana i Rubio, president de la SCEJ. Hi intervindran:  

Elisabet Ferran i Planas, presidenta de Consciència i Justícia

Isabel Viola Demestre, professora titular de dret civil de la Universitat de Barcelona

José Ignacio Martínez Ruiz, coordinador del Servei de Justícia Restaurativa del Govern basc

Isabel Cabos Solé, coordinadora del programa de Justícia Restaurativa de Catalunya (Fundació AGI).

Han participat en aquest llibre:  Elisabet Ferran Planas (Coord.), Tomàs de Montagut Estragués, Eduard Vinyamata Camp, el lama Wang Cheng de la Casa Tibet de Barcelona, Rafael Villaró Bastons, Anna Llanza Sicart, Isabel Viola Demestre, Mª. Antonia Amigó  de Palau, Isabel Cabós Solé, José Ignacio Martínez Ruiz i Teresa Pont Amenós

La qualitat de la justícia és un indicador fonamental per valorar la salut democràtica d´ una comunitat. Tenim una justícia justa? L´evidència es que està malalta i deshumanitzada, és lenta, ineficient, allunyada de les necessitats reals dels ciutadans i dels operadors jurídics.  Tenim un sistema judicial antic, poc operatiu, corcat… i un dret que sembla allunyar-se cada cop més de l´essència sagrada i universal  del que és just.  Aquest primer llibre de la col.lecció “Fem Justícia” vol aportar reflexions profundes, sensates i útils des de l´expertesa i des del coneixement amb una mirada diferent que contempli la veu no solament dels del juristes.  Cal  integrar l´escolta activa i comprensiva d´altres disciplines, com la psicologia, l´antropologia, la sociologia, la neurociència, la filosofia, la història, etc…. atès que tenim una societat digital cada cop més complexa que planteja nous reptes i no pocs desafiaments  pels que cal estar preparats.

 La justícia, al igual que el canvi climàtic,  és ja una necessitat urgent  que cal tractar per garantir el benestar de la ciutadania i dels operadors de la justícia.   Aquest primer llibre de la col.lecció i els que vindran, volen posar sobre la taula els conflictes que maten la justícia i el seu sistema tot aportant solucions  lúcides i pràctiques per la seva transformació i implantació, guiats amb valentia per la veritat i  des del cor i la bondat.

 El paradigma restauratiu i transformatiu que integra, entre altres, les pràctiques alternatives de resolució de conflictes no contràries a la justícia clàssica, s´eregeix com una via real de solució que ens connecta de forma genuïna amb els nostres orígens, amb la nostra dignitat i amb la nostra essència humana,  des d´on podrem recuperar la nostra harmonia i la força per construir una Nova Justícia!

6 de novembre de 2022

Elisabet Ferran, presidenta de CIJ

Consciencia i Justicia
WhatsApp Chat